Fototips - Inspiration


Publicerad 2014-04-24 kl 16:03:00 | Allmänt | Permalink
Ibland kanske inte inspirationen för fotografering är på hundra procent. Eller så kanske du har så mycket inspiration men ändå inte riktigt några idéer. Här kommer i alla fall mina fyra tips på vad du kan göra för att knäppa lite bilder! :D
 
 
 • Ta en promenad.
Fast du inte riktigt har inspiration, eller har någon idé om vad du ska fota, gå en promenad! Packa ner kameran i väskan eller häng den runt halsen, dra på dig skorna och skutta ut. Jag lovar att du kommer tillbaka med många bra bilder. Så länge du tar upp kameran ur väskan... ;)
 
• Inspireras av andra.
Att inspireras av andra är jätte bra. Kolla från vilken vinkel bilden är tagen ifrån och försök hitta alla möjliga små detaljer. Det är väldigt roligt och nästa gång du fotar, kanske du kommer på någon toppen idé efter att ha kollat på andras bilder. Finns även massor av sidor du kan leta inspiration på. Jag själv använder mig av Pinterest, kan sitta och scrolla igenom bilder jätte länge där. Rekomenderas verkligen!
 
• Ta med en vän.
Har du en vän som är intresserad av foto, och kanske äger en kamera? Då kanske ni kan ta en fotopromenad någonstans. Eller varför inte ha en as cool photoshoot?!! :D Jag brukar ofta vara ute och fota med Ellen, även med Matilda.
 
• Fotoprojekt
Varför inte göra ett fotoprojekt eller en fotoutmaning? Skriv upp en lista på vad du ska ta för häftiga bilder en vecka framåt. En riktigt rolig grej att göra. Jag har själv funderat på att göra det här jätte länge, måste bara få tag på min nya kamera först! :)
 
Sedan kan du även publicera dina bilder någonstans. 
Jag har ju min blogg som jag publicerar bilder på. Du vet, bloggen du läser just nu ;) Sedan så publicerar jag en del bilder på min instagram. Något jag själv skulle vilja göra är att skriva ut bilder och hänga upp på väggen som tavlor. Har inte alls några tavlor på väggarna... 
 
Så vad väntar du på? GÅ UT OCH FOTA! ;)


Matildesign

Vilka bra tips! :)


Blogg/Hemsida: http://matildesign.blogg.se 2014-04-24 16:32:12
Ellen

Sv; Tack så mycket! :D


Blogg/Hemsida: http://ellennilsson.blo.gg 2014-04-25 20:50:33Namn:
Kom ihåg mina uppgifter

E-mail: (valfritt och publiceras inte)

Blogg/hemsida: (valfritt)

Kommentar: